Kartulipüha

mai 19, 2007 at 4:48 p.l. 6 kommentaari

Ma jälestan kartulikoorimist, mistõttu söön noid mugulaid vaid kevadest sügiseni, kui koor veel õrn ja maitsev. Talvel on mul kartulipaast. Enam-vähem.

Täna käis ema, tõi Nõmme turult värskeid kartuleid. Selle aasta esimesi. Päris kodumaised nad vist küll polnud, küllap miski eurokartul. Aga häbemata head siiski. Tõepoolest sellised, mis öeldakse suhu sulavat.

Üldse, selles värskete kartulite magusas maitses, tillivõi rohelises, värskete kurkide vesises küpsuses, taldriku kinni püütud valguses, mis päikesejänkuna seinale silkab, on midagi liigutavat. Väikehollandlaste turvalist soojust. Ületamatut argipoeesiat.

Justkui pühad või nii.

Advertisements

Entry filed under: elu (pole vajagi osta).

Ettevaatust ropp ehk akvaarium õlle ja eitedega Variatsioone Punase Hanrahani teemadel

6 kommentaari Add your own

  • 1. notsu  |  mai 20, 2007, 11:00 e.l.

    Väheke treenimist ja lähevad ka talvekartulid koorega alla… Koorega praetud kartulitel on muide rohkem maitset kui ilma kooreta.

    Vasta
  • 2. ahaa  |  mai 21, 2007, 10:08 e.l.

    värske kartul on muidugi imemaitsev

    aga mu arust käib kartulikoorimine nii kähku, et selle aja jooksul ei jõua mõtlema hakatagi, on see meeldiv või ebameeldiv või lihtsalt miski suvaline töö.. 🙂

    Vasta
  • 3. Kati  |  mai 21, 2007, 10:15 e.l.

    ahaa, kullake, tule mulle kartulikoorijaks 🙂

    Vasta
  • 4. ahaa  |  mai 21, 2007, 2:29 p.l.

    kaugevõitu, muidu vahel võiks küll 🙂

    a sa ikka koorid märgi kartuleid? nö veekausis v kraani all (oeh seda põhaduseteotust). ja veel lihtsamaks teeb asja, kui sul on selleks mitte nuga, vaid see siuke… noh, nagu puuviljakoorija. fiskarsi oma on hea.

    Vasta
  • 5. Kati  |  mai 22, 2007, 9:46 e.l.

    no ma ei koori ju. 😀

    või kui, siis keedetuid, läbi häda.

    Vasta
  • 6. otsija  |  mai 22, 2007, 10:10 p.l.

    Kartul on maitsev, kui seda liiga sageli ei söö.
    Koorimine aga on üks nüri ja jõle töö. Eriti kui igakord tuleb seitsmeliitrine pott täis koorida. Ma eelistan koorega keeta. Kes sööma hakkab, koorib enne söömist ise. Ja kui ei viitsi koorida, siis söögu koos koorega.
    Aga praetud kartulikoored on tõeline delikatess! Saaks kuskilt kartuleid ja koori eraldi osta, ma muudkui ostaks.

    Vasta

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


On hiljuti kirjutatud

Kalender

mai 2007
E T K N R L P
« apr.   juuni »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggers like this: